Maling og træbeskyttelse

 

Behandlingsbeskrivelse Træhuse

Deres hus bør grundbehandles mod råd og svamp med PROMAL grundingsolie på alle fire sider inden opsætning. Efter opsætning behandles atter med 1 gang grundingsolie og derefter, senest 1 uge efter, behandles 2 gange med PROMAL trans-parent eller heldækkende produkter.

Til skjult træværk, der kommer i forbindelse med jord, beton eller vand ( fugt ), anvendes trykimprægneret træ, eller træet behandles med grøn kobber.

Ved anvendelse af trykimprægneret træ vil det være tilstrækkeligt med 1 gang grundbehandling efter opsætning og derefter, senest 1 uge efter, behandles 2 gange med PROMAL transparent eller heldækkende produkter. 
Ved frisk trykimprægneret træ vil der være en risiko for saltudtræk.

Der stilles større krav til vedligeholdelse, når man anvender linolie eller transparente produkter til behandling af sit træværk. Disse produkter har, i forhold til de heldækkende produkter, en tynd film, som gør det vanskeligere at vedligeholde. 
Derfor, hvis man har anvendt et af de ovennævnte produkter med den tynde film, skal man påregne, at overfladen kræver afvaskning 1 - 2 gange årligt.

Dertil benyttes et middel, f.eks. PROMAL Universalrens eller Protox Skimmel, der dræber overfladebegroning.

Overholder man ikke disse vedligeholdelses terminer, vil der altid være en øget risiko for, at overfladebegroning sætter sig og dermed giver anledning til svampeangreb og misfarvning af træet, som efterfølgende kan være meget vanskeligt at fjerne.

Det er derfor en generel misforståelse, at en behandling med tynde produkter holder i længere perioder uden vedligeholdelse. 
Men bliver træværket med jævne mellemrum afvasket og vedligeholdt, står det til gengæld meget smukt.

PROMAL står naturligvis altid til rådighed med råd og vejledning på tlf. 96105080

HUSK ! Træ er et smukt byggemateriale, men for at bevare sin styrke og sundhed skal det behandles og vedligeholdes rigtigt.

Vi har 2 forskellige grundingsolier vi sælger.

 Den første  hedder Promal og er en linoliebaseret.

 Den anden hedder Gori 11 og er en vand baseret

 5 liter koster 300 kr pr stk.

 Nedenunder kan du se faktablade på de 2 grundingsolier

 Mvh. Lervanggaard Bjælkehytter

TDS Promal grundingsolie

770 MSDS Grundingsolie s42 1214

GORI vandig trægrunder Produktblad

GORI vandig trægrunder Sikkerhedsblad

 
 
 
 
 
 
 
Lervanggaard Hytter