Maling og træbeskyttelse

 

Behandlingsbeskrivelse Træhuse

Deres hus bør grundbehandles mod råd og svamp med TRÆ-NORD grundingsolie på alle fire sider inden opsætning. Efter opsætning behandles atter med 1 gang grundingsolie og derefter, senest 1 uge efter, behandles 2 gange med TRÆ-NORD trans-parent eller heldækkende produkter.

Til skjult træværk, der kommer i forbindelse med jord, beton eller vand ( fugt ), anvendes trykimprægneret træ, eller træet behandles med grøn kobber.

Ved anvendelse af trykimprægneret træ vil det være tilstrækkeligt med 1 gang grundbehandling efter opsætning og derefter, senest 1 uge efter, behandles 2 gange med TRÆ-NORD transparent eller heldækkende produkter. 
Ved frisk trykimprægneret træ vil der være en risiko for saltudtræk.

Der stilles større krav til vedligeholdelse, når man anvender linolie eller transparente produkter til behandling af sit træværk. Disse produkter har, i forhold til de heldækkende produkter, en tynd film, som gør det vanskeligere at vedligeholde. 
Derfor, hvis man har anvendt et af de ovennævnte produkter med den tynde film, skal man påregne, at overfladen kræver afvaskning 1 - 2 gange årligt.

Dertil benyttes et middel, f.eks. TRÆ-NORD Universalrens eller Protox Skimmel, der dræber overfladebegroning.

Overholder man ikke disse vedligeholdelses terminer, vil der altid være en øget risiko for, at overfladebegroning sætter sig og dermed giver anledning til svampeangreb og misfarvning af træet, som efterfølgende kan være meget vanskeligt at fjerne.

Det er derfor en generel misforståelse, at en behandling med tynde produkter holder i længere perioder uden vedligeholdelse. 
Men bliver træværket med jævne mellemrum afvasket og vedligeholdt, står det til gengæld meget smukt.

TRÆ-NORD står naturligvis altid til rådighed med råd og vejledning på tlf. 75 50 82 11

HUSK ! Træ er et smukt byggemateriale, men for at bevare sin styrke og sundhed skal det behandles og vedligeholdes rigtigt.

GORI vandig trægrunder Produktblad

GORI vandig trægrunder Sikkerhedsblad